Crisis Core: Final Fantasy VII - Oyun hakkında bilgi ve detaylar

Crisis Core: Final Fantasy VII Square Enix tarafından PlayStation Portable için geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. İlk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen oyun, 1997 yapımı Final Fantasy VII video oyununun bir ön bölümüdür ve orijinal oyunla ilgili diğer ürünleri içeren Metaseries Compilation of Final Fantasy VII'nin bir parçasıdır.

Oyun öncelikle kayıp SOLDIER Genesis Rhapsodos'u aramakla görevlendirilen paramiliter örgüt SOLDIER'ın genç bir üyesi olan Zack Fair'e odaklanmaktadır. Genesis'i ararken Zack, Genesis'in kökenini, Proje G'yi ve diğer iki yüksek rütbeli SOLDIER, Sephiroth ve Angeal Hewley ile nasıl ilişkili olduğunu keşfeder. Oyunun hikayesi, oyuncuyu mega şirket Shinra ile Wutai halkı arasındaki savaştan Nibelheim'daki olaylara götürür ve Final Fantasy VII'nin başlangıcından hemen önce sona erer.

Oyun Hajime Tabata tarafından yönetildi ve Tetsuya Nomura karakter tasarımcısı olarak görev yaptı. Geliştirilmeden önce, Square Enix personeli başlangıçta cep telefonu oyunu Before Crisis'in PlayStation Portable portunu yapmayı planladı: Final Fantasy VII'nin PlayStation Portable portunu yapmayı planladılar, ancak tartışmalardan sonra yeni bir oyun yaratmaya karar verdiler. Konu, Kazushige Nojima'nın Final Fantasy VII üzerinde çalışırken aklında olan bir senaryoya dayanmaktadır.

Crisis Core dünya çapında iki milyondan fazla satarak güçlü satışlar elde etti. Eleştirel tepkiler genel olarak olumluydu. Oyunun bir yeniden düzenlemesi olan Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion, 13 Aralık 2022'de PC ve konsollar için piyasaya sürülecek. Hikayesi de aynı yıl Final Fantasy VII: Ever Crisis adlı mobil oyunda yeniden yaratılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder