Grid Legends PC inceleme

Grid Legends, yarış oyunlarından tanıdığımız Codemasters tarafından geliştirilen Grid serisinin yeni oyunu, Grid 1997 yılındaki TOCA Touring Car Championship' ten bugünlere kadar uzanan bir seri olsada 2008 de kendi içinde bir kabuk değişimine uğramış ve 2019 da tekrar Reboot edilmişti. Arcade ve simülasyon türünde oyunları olan serinin Reboot edilen son oyunu çıkış içeriğinin az olması ve önemli kısmını ek paketlerin oluşturması dışında Online tarafındaki sorunlar nedeniyle genel olarak beğenilen bir oyun olmadı. Aradan geçen süreçte EA bünyesine geçen Codemasters Grid Legends ile karşımızda, bu yeni oyunu EA Play üyeliğim üzerinden oynama fırsatım oldu ve bu incelemede Grid Legends hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım.

Grid Legends, 2019 yılında yayınlanan oyunun birçok yönden aynısı tek farkı hikaye modu içermesi ve araç-takım geliştirme sistemi geri kalan kısmıyla birebir aynı oyunla karşı karşıyayız. Oyun çıkmadan önce bahsedildiği gibi hikaye modunun tek olayı ise ara sahnelerde gerçek oyunculara yer verilmesi, F1 2021 'in Braking Point hikaye moduyla benzerlik taşıyan içerikte birbiriyle rekabet eden bir yarışçı grubunun hikayesi konu alınmış fakat ara sahneler o kadar zorlama olmuş ki birkaç izleme sonunda hızla geçmek durumunda kaldım. Sinematik bir sunum oluşturmaya çalışılmış fakat bunda pek başarılı olduğunu söyleyemem. Hikaye modunu 4-5 saatlik bir sürede bitirebiliyorsunuz.

Hikaye modu dışında kariyer modu ve diğer oyuncularla birlikte yarıştığınız online yarışlar bulunuyor. Kariyer modu çaylak olarak başlayıp farklı sınıflardaki araçlarla yarıştıkça ustalaştığımız bir mod fakat yine 2019 ta çıkan Reboot oyunda olduğu gibi çıkış içeriği olarak az ve kariyer içeriklerinin önemli bir kısmı ek paketlere bırakılmış. İçerik olarak az ve kısa süre içinde kendisini tekrar etmeye başlıyor. Pistlerin büyük bölümü, arayüz ,araç fizikleri ve genel haliyle 2019 taki Grid oyunu ile aynı olsada takım ve araç geliştirmeleri eklenen yeniliklerden, yarışlar yaptıkça deneyim puanı kazanıyor ve aynı zamanda elde ettiğiniz oyun içi parayla kendinize farklı sınıflardan araçlar satın alıp hem kendinizi hemde takım arkadaşınızı geliştiriyorsunuz. Yarış maliyetlerini düşürme, satın alınan araç fiyatlarını azaltma, sponsor gelirleri gibi farklı kalemlerde geliştirmeler mevcut. Araç modifiye sistemi ise biraz farklı olmuş çünkü uzmanlık sistemine dayanıyor ve standart tuning yanı sıra bir araçla pistte ne kadar fazla tur atarsanız araç için o kadar fazla geliştirme açabiliyorsunuz. Grid 2019 'tan bildiğimiz Nemesis sistemi yine yer alıyor ve yarışlar sırasında yapay zekaya karşı temaslı oynarsanız size karşı daha agresif hale geliyorlar. Farklı zorluk ve yardım seviyeleri ile kendi oyun tarzınıza göre oyunu özelleştirebiliyorsunuz fakat simülasyon arayanlar için oyunun bu türe çok uygun olmadığını ve daha çok Arcade yapıda olduğunu belirtmem gerekiyor.

Teknik açıdan son derece iyi çalışan Grid Legends grafik kalitesi olarak yine Grid (2019) ile benzer düzeyde, herhangi bir özel grafik teknolojisi içermeyen oyunun optimizasyonu ise gayet iyi ve son dönemde çıkan bazı oyunlar gibi optimizasyon sorunu bulunmuyor. Kontroller açısından kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan oyunda araç sesleri ve müzikler ise genel olarak başarılı olmuş.

Oyunun genel yapısını ve içeriğini değerlendirince kendi türü için açıkçası pek bir sorunu yok ama bir önceki oyunun aynısını daha yüksek fiyatla tekrar almak içinde hiç bir neden göremiyorum. 2019 yılında çıkan oyun ilk oyunun yeniden yapımıyken bu oyunda 2019 yılındaki oyunun yeniden yapımı olmuş. Oynanış olarak eğlenceli, arcade türünde yarış oyunlarını oynayanlar için keyifli fakat 2019 yılındaki Grid oyunu ile birçok yönden benzerlik taşıması nedeniyle fiyat etiketinide göz önüne alarak oyun şu anki fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Yarış oyunlarında çok fazla yenilik beklenmemesi belki normal fakat birebirde aynısı olmamalı ve azda olsa yenilikler yapılabilirdi. Benzer fiyatlarda çok daha iyi içeriğe sahip yarış oyunları olduğu için Grid Legends kendi türü adına alternatif olmaktan öteye geçemiyor. EA Play aboneliğiniz varsa 10 saat süreyle herhangi bir ödeme yapmadan oynayabilirsiniz, bu süre oyundan alacağınız deneyim için fazlasıyla yeterli.

Puan: 6,8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder